Annons:
Etikettendometriosis-awareness-project
Läst 4949 ggr
Thotis90
9/21/15, 7:00 AM

Ärr efter operation

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 21 - Ärr efter operation

Efter att man har genomgått en laparotomi eller Laparoskopi har man ett eller flera ärr på magen. Varje kirurgiskt ingrepp resulterar i ett ärr oavsett hur litet ingreppet är och vem som håller i kniven. Även en plastikkirurg lämnar ärr efter sig, men med hjälp av sina speciella kunskaper kan plastikkirurgen ofta få ett något bättre resultat än andra.

Ärren är i början röda och kan vara besvärliga då de kan klia, ömma eller göra ont, men det brukar lägga sig med tiden. Huden har läkt efter 2-3 veckor, men hela läkningsprocessen på djupet tar ungefär 2 månader och därefter fortsätter ärrvävnaden att mogna. Under mognadsprocessen, som tar 6-12 månader, mjuknar ärrvävnaden långsamt och ärren börjar blekna.

Idag bjuder jag på två bilder så att ni ser hur ärren kan se ut efter en Laparoskopi (översta bilden) respektive laparotomi (nedersta bilden).

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Annons:
Aleya
10/30/15, 8:08 AM
#1

Jag kanske är underlig. Men jag är stolt över mina ärr. Nu syns dom ju knappt. Men dom är lite coola. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Thotis90
10/30/15, 10:11 AM
#2

Jag skäms inte för mina ärr (som är på första bilden) då de visar min historia, precis som andra ärr. De är min spegel för vad jag har varit med om.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Denna kommentar har tagits bort.
Upp till toppen
Annons: