Annons:
Etikettendometriosis-awareness-project
Läst 4456 ggr
Thotis90
2015-09-30 07:00

Stöd

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 30 - Stöd

Vill du visa ditt stöd för kvinnor som har Endometrios? Då finns det ett flertal saker du kan göra. Du kan bl.a. beställa ett gult band hos endometriosföreningen, beställa eller göra ett armband med valfritt budskap, bära andra symboler osv. Jag själv har gula bandet på den jacka jag använder mest samt att jag har ett armband med texten “Fuck Endo” som jag vann i en tävling på facebook. Jag kommer också beställa från Zazzle då de har en avdelning med endometriosprodukter - bl.a. kläder, muggar, magneter, smycken, kontorsmaterial och nyckelringar.

När jag fick min diagnos gick jag med i endometriosföreningen. Det kan du också göra, även om du inte har Endometrios (det kallas stödmedlem). Som medlem får du utskick av nyhetsbrev och medlemstidning, tillgång till slutna facebook-grupper, läsa medlemmars egna endometrioshistorier och möjligheten att vara med på medlemsträffar/anhörigträffar där du kan lära dig mycket om sjukdomen. Ett medlemskap kostar 100-250 kr/år beroende på om du är ungdomsmedlem (under 26 år, kostar 100 kr), endometriosmedlem (över 26 år, kostar 250 kr) eller stödmedlem (kostar 100 kr. Denna är det du ska teckna om du inte har endometrios). Vid tecknande av medlemskap får du ett välkomstbrev, en broschyr om Endometrios, en broschyr om Endometrios riktade till tonåringar, tidningen endometriosnytt och ett gult band. Du kan också, om du inte vill bli medlem, lämna ett bidrag till endometriosföreningen.

Tack för ditt stöd!

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Annons:
Aleya
2015-09-30 07:05
#1

Mycket bra skrivet! Hoppas att fler blir medlem. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Denna kommentar har tagits bort.
Pyttelite
2022-11-11 14:36
#3

Cirka 10 % födda med en livmoder världen över har Endometrios. Det motsvarar ungefär 200 000 personer i Sverige, varav minst 10 % är tonåringar.

Endometriosföreningens mål är att stödja kvinnor med Endometrios, sprida kunskap och information om sjukdomen och verka för en bättre sjukvård.

Läs mer här:

https://endometriosforeningen.com


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Upp till toppen
Annons: