Annons:
Etikettendometriosis-awareness-project
Läst 2517 ggr
Thotis90
9/12/15, 7:00 AM

Att se sjuk/inte sjuk ut

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 12 - Att se sjuk/inte sjuk ut

En mening som många endometriosdrabbade kvinnor får höra är “… men du ser ju inte sjuk ut!”. Det har blivit ett vanligt beteende att dölja att man har ont, mycket p.g.a. att det är få som förstår hur påfrestande och smärtsam sjukdomen kan vara. Det finns också de som har tvingats vänja sig vid smärtorna att de inte sänder ut några signaler om att de har ont fast de kanske borde göra det då smärtorna kan bli extrema för vissa (många väljer att bita ihop i den mån det går).

Endometriosrelaterade besvär och smärtor kan komma i vågor. Ena dagen mår man bra medan man andra dagen mår rent ut sagt skit och det tycker jag att man som utomstående måste försöka komma ihåg. Ska man verkligen behöva skylta med att man har en sjukdom genom att se trött och risig ut för att få någon som helst förståelse från omgivningen? Nej. Jag tycker inte det. Hur man väljer att se ut på utsidan säger ingenting om hur man mår på insidan.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Annons:
Aleya
10/29/15, 7:05 PM
#1

Detta är ett otroligt problem då man inte ser ett skit av att man är sjuk. Vilket är bra men dåligt också vissa gånger.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Aleya
3/28/16, 10:05 PM
#2

Putt

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Upp till toppen
Annons: