Endometriosis awareness project

Djurens närhet

2015-09-15 07:00 #0 av: Thotis90

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 15 - Djurens närhet

En stor tröst för många när omgivningen inte förstår är djurens närhet. Ett husdjur, kanske en hund, ifrågasätter t.ex. inte hur man kan vara sjuk när man ser pigg och kry ut, vräker inte ur sig onödiga kommentarer och avfärdar en inte för att man har ont. Husdjur märker ganska snabbt i människors beteende att någonting är fel och då vill de gärna försöka rätta till det. Ibland räcker det genom att vara nära, lägga sig i knät och gosa. Bara finnas där.

Jag fick mitt första egna husdjur när jag var 14 år gammal och genom åren har jag alltid haft något djur (antingen katt, hund eller kanin) just för att de finns där och älskar en villkorslöst. De kan trösta en på ett sätt som människor inte kan och jag tror att många håller med mig om det, att det är anledningen till att många har husdjur - för att vi mår bra i deras närvaro. Med ett husdjur i knät kanske man glömmer smärtorna för en sekund, känner sig förstådd, känner sig älskad eller vad det nu kan vara. De väcker helt enkelt positiva känslor inom oss och kan vara en stor tröst i det svåra.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2015-09-15 13:29 #1 av: IngridSvensson

Det kan jag verkligen intyga! Utan min hund hade jag nog inte klarat av detta.

Anmäl
2015-09-18 23:30 #2 av: Aleya

En katt som värmekudde slår all smärtlindring som existerar. Glad

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.