Endometriosis awareness project

Frustration

2015-09-18 07:00 #0 av: Thotis90

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 18 - Frustration

Att ha endometrios kan vara påfrestande på många sätt. Det kan bl.a. vara påfrestande att behöva ha ont, att man inte får tillräckligt bra smärtlindring, att ha återkommande underlivsbesvär, att ha smärta i övriga kroppen, att de i ens omgivning inte förstår, att läkare inte tar en på allvar, att man inte lyckas bli gravid osv. Vad det än är så kan det göra en galen av frustration då många känner sig maktlösa. Man kanske t.o.m. blir arg! Hur länge ska man orka må dåligt? Hur ska man göra för att folk ska förstå vad man går igenom? Ska man bara acceptera att läget är som det är?


Jag tänker inte skriva mer om frustration då jag tycker att den talar för sig själv. Jag vill mest säga att det är okej att inte vara på topp alla gånger och att det är viktigt att man påminner sig om det. Endometrios är ingen lätt sjukdom att leva med och den skapar blandade känslor. Våga visa vad ni känner! Våga vara öppna och prata om hur ni har det. Våga säga ifrån också de gånger som ni känner att ni inte vill prata om det, för det finns situationer då man inte orkar.

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2015-09-18 23:27 #1 av: Aleya

Mycket klokt skrivet. Och måste säga att bilden är talande.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.