Endometriosis awareness project

Stöd

2015-09-30 07:00 #0 av: Thotis90

Jag blev i november -14 diagnostiserad med endometrios och när jag berättade om sjukdomen vare sig det var för vänner, bekanta eller okända fick jag alltid frågan "vad är det?". Jag kände då att jag var tvungen att bidra med kunskap och det gjorde jag i form av ett projekt, Endometrosis awareness project, som jag lanserade på min facebooksida, på min blogg och instagram under mars månad. Under denna artikelkategori kan du ta del av mitt projekt. OBSERVERA! Alla bilder som är anslutna till projektet är tagna av mig, Louise Hedblom.

Endometriosis awareness project dag 30 - Stöd

Vill du visa ditt stöd för kvinnor som har endometrios? Då finns det ett flertal saker du kan göra. Du kan bl.a. beställa ett gult band hos endometriosföreningen, beställa eller göra ett armband med valfritt budskap, bära andra symboler osv. Jag själv har gula bandet på den jacka jag använder mest samt att jag har ett armband med texten “Fuck Endo” som jag vann i en tävling på facebook. Jag kommer också beställa från Zazzle då de har en avdelning med endometriosprodukter - bl.a. kläder, muggar, magneter, smycken, kontorsmaterial och nyckelringar.

När jag fick min diagnos gick jag med i endometriosföreningen. Det kan du också göra, även om du inte har endometrios (det kallas stödmedlem). Som medlem får du utskick av nyhetsbrev och medlemstidning, tillgång till slutna facebook-grupper, läsa medlemmars egna endometrioshistorier och möjligheten att vara med på medlemsträffar/anhörigträffar där du kan lära dig mycket om sjukdomen. Ett medlemskap kostar 100-250 kr/år beroende på om du är ungdomsmedlem (under 26 år, kostar 100 kr), endometriosmedlem (över 26 år, kostar 250 kr) eller stödmedlem (kostar 100 kr. Denna är det du ska teckna om du inte har endometrios). Vid tecknande av medlemskap får du ett välkomstbrev, en broschyr om endometrios, en broschyr om endometrios riktade till tonåringar, tidningen endometriosnytt och ett gult band. Du kan också, om du inte vill bli medlem, lämna ett bidrag till endometriosföreningen.

Tack för ditt stöd!

Medarbetare på Bloggande, Endometrios, Ensamhet, Motionspepp och Ångestsjukdomar Stjärnor

Anmäl
2015-09-30 07:05 #1 av: Aleya

Mycket bra skrivet!

Hoppas att fler blir medlem. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.