Att få diagnosen

Vad menas med bedömning? - Kallad till läkar besök

2016-06-09 11:15 #0 av: [Mazamizari]

Så jag har hittills besökt två gynekologer som kallat sig specialister. Den andra skrev en remiss till ett annat sjukhus för att jag skulle få en titthålsoperation. Men nu har jag fått kallelsen till läkar besöket jag trodde gick ut på att jag skulle få information om operationen. Men i min kallelse så står det att jag har blivit kallad för en "bedömning" och jag har ingen aning om vad de menar med det.

Finns det någon annan som har mer kunskap kring detta som kan förklara vad de menar med detta? Kommer de prata om operationen? Och i så fall varför kallas det för bedömning?

Anmäl
2016-06-09 11:28 #1 av: Bill&Bull

Dom kanske ska se hur pass akut din operation bör ske eller hur stort ingreppet ska bli. Borde ju vara att du ska få info om operationen och hur det ska gå till. Bedöma - att dom ska granska, uppskatta, att dom ska undersöka ditt fall mer.
Gud jag är inte bäst på att formulera mig känner jag haha

Anmäl
2016-06-09 11:28 #2 av: Aleya

Jag tänker att dom tar prover osv.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-06-09 11:58 #3 av: [Mazamizari]

#2 Vad borde det vara för prover de tar i så fall?

#1 Hur bedömer de hur akut det är? För en av gynekologerna sa att hon tyckte det såg ut som en chokladcysta på äggstocken på ca två cm eller så. Kommer det innebära att jag måste ta ultraljud igen för att läkaren ska kolla med?

Anmäl
2016-06-09 12:16 #4 av: Bill&Bull

#3 Vet inte det. Mycket möjligt att läkaren vill kolla också, ibland är det ju så att dom vill se efter själva än att bara gå efter vad nån annan sett.

Anmäl
2016-06-09 13:17 #5 av: Aleya

#3 jag minns inte alls vad dom specifikt kollade. Jag tror dom kollade hb bl.a men sen tar dom längd och vikt för att räkna ut hur mycket medel som ska använda. Så det var väl det jag minns.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-06-13 22:41 #6 av: Ribessa

Precis som tidigare nämnt så tror jag att de vill kolla lite djupare i ämnet såt säga. Ja, oftast görs en grundlig gynundersökning och tas prover, blodvärde (hb) osv. Se blodtryck och puls, längd och vikt. De besöken har alltid känts som de bästa, då jag verkligen känner att jag blir lyssnad på och att de kollar ordentligt. 

Det kommer att gå bra! (Y)

Anmäl
2016-06-13 22:48 #7 av: [Mazamizari]

Stort tack för svaren! Känns lugnare nu då jag har lite mer kött på benen vad det gäller det hela. Förhoppningsvis så kommer det leda till att jag slutar oroa mig tillslut.

Anmäl
2016-06-13 22:51 #8 av: Ribessa

#7 Ja det tror jag absolut, men jag har full förståelse kring oro med allt det här, det blir ju så! Men jag är övertygad att det kommer gå bra för dig, kram!

Anmäl
2016-07-08 17:06 #9 av: [Mazamizari]

Hej igen, är just nu jätte besviken och sur på alla läkare och sjukvården i övrigt. Idag hade jag mitt möte med läkaren, eller bedömningen som de kallade det. Jag berättade att jag har börjat få ont i vänster sida av magen flera gånger i veckan och ibland flera gånger per dag (och det har aldrig varit så tidigare!!) Och även hon tog det med en axelryckning. Det är något som oroar mig mycket och ingen läkare tycks vara villig att hjälpa mig.

Men det som gjorde mig mest upprörd var att hon aldrig ens nämnde endometrios, jag har ju kontaktat dem för att jag vill att de ska kolla efter endometrios! Inte kolla efter cystor. Och det enda hon prata om var cystan. Som om jag bara ville operera för att ta bort den.

Är det normalt? Borde hon inte kommenterat endometriosen lite grann och inte bara cystan? För just nu känns det som om det skett ett fel och jag kommer opereras av fel orsak. För hon klandrar min smärta i magen på tarmen och säger att jag måste gå till vårdcentralen för det om de inte ser något under operationen.

Men dessa problem har ju tillkommit sen jag började ta p-piller. Det var aldrig såhär innan. Och jag vet inte vad jag ska tro längre. Jag är bara jätte upprörd över hur kasst mötet gick.

Anmäl
2016-07-10 16:00 #10 av: Aleya

Det är väl cystan som ska opereras bort? Eller har jag missuppfattat ditt inlägg #9

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-07-10 21:07 #11 av: [Mazamizari]

#9 Nej att cystan skulle tas bort var aldrig poängen med titthålsoperationen. Jag fick remissen för att de skulle kolla om jag har endometrios och ändå nämndes det aldrig under läkarbesöket. Visserligen skulle de antagligen tagit bort cystan om det gick men det tror de inte att det kommer gå då den bara ska vara 2 cm stor och även kan finnas på insidan av äggstocken.

Varför jag är upprörd och förvirrad är för att läkaren jag pratade med i fredags inte verkade ett dugg medveten om att det var endometrios de ska kolla efter då hon inte förklarade något om hur de skulle kunna se det eller liknande.

Anmäl
2016-07-10 22:16 #12 av: Aleya

#11 när man opereras så ska dom ta biopsi från stället där dom ser härder eller dylikt och skicka till patologen som får bedöma om det är det eller ej.

Kan du mer specificera vad hon sa? Eller dra lite snabbt hur mötet förlöpte så kanske det blir lättare att svara på hur hon eventuellt tänkte?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.