Att få diagnosen

Sammanväxningar

2017-03-27 22:10 #0 av: Macabre

Håller på att göra en utredning för endometrios, andra gången gilt! Då min första gynekolog "allt ser bra ut och smärtor är vanligt vid mens" och har nu hittat en som verkligen tror på mina problem. Hursom till frågan var på specialist ultraljud och verkade som att min vänstra äggstock (har en liten cysta på denna också) eventuellt var sammanväxt för gick inte att se om den rörde på sig som min högra äggstock. Har sedan årsskiftet även haft problem med att äta och får ibland kramper i bröstet (har gjort vanlig ultraljud för det och alla organ såg bra ut, dock kollades aldrig äggstockarna över buken)
Nu måste jag dock vänta till slutet av April för återbesök hos min ordinarie gyn och känner att det kanske är lite mer akut? Har någon fått liknande svar? Ps skriver från telefon så kan bli osammanhängande, ber om ursäkt för det!

Anmäl
2017-03-27 22:22 #1 av: Aleya

Det där med kramp i bröstet har jag aldrig hört om. April är ju ändå ganska snabbt och det är ju bra att få kollat. Vet att det är jobbigt att vänta, men skulle du känna att smärtan vid mens blir hemsk så får du åka in akut. Det är mitt enda råd.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-03-27 22:44 #2 av: Tjeja

Kramp i bröstet måste de ju utreda för att utesluta hjärt/kärlsjukdom först juh! Det är liksom inget kriterium som är vanligt för endometrios!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-28 08:22 #3 av: Macabre

Kramperna började i samband med menstruation och har efter det fortsatt. De gynekologer och specialister jag träffat tror att det beror på endometrios. Nej är väl medveten om att det inte är ett kriterium för endometrios. Min fråga var angående sammanväxningar och om någon haft det vad som har gjorts!

Anmäl
2017-03-28 10:32 #4 av: Aleya

#3 ditt inlägg var lite luddigt. Men du vill veta vad man gör åt sammanväxningar?
Ja är det så illa så att ett organ håller på att ta skada av det (exempelvis tarmen) så försöker dom lossa. Men problemet är att operera sammanväxningar ger ärrvävnad och det älskar endometrios så ofta försöker man undvika att operera bort dessa så länge man kan.

Sen är det inte sammanväxningar som ger ont. Man kan ha inga sammanväxningar och ha ont dagligen och ha massa och inte ha ont alls.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.